Afspraak is afspraak

Vergunning nodig voor verbouw of sloop en heeft u daarvoor een asbestinventarisatie rapport nodig? AEPO kan u helpen. Door onze jarenlange ervaring in alle sectoren van de bouw en ons grote netwerk door heel Nederland is AEPO hét bedrijf om mee samen te werken. Ons credo is niet voor niets: afspraak is afspraak.

Onze
specialisatie

Asbestinventarisatie

Heeft u een asbestinventarisatierapport nodig? Gaat u renoveren en verbouwen en heeft u een vergunning nodig? Of twijfelt u zelf of u asbesthoudende materialen heeft?

De voordelen zijn; een onafhankelijk inspecteur op uw locatie,  kennis van asbestsaneringstechnieken en kennis van de wetgeving.  U krijgt een asbestinventarisatierapport, en advies zoals u hoort te krijgen. Gewoon duidelijk.

Soms zijn asbestprojecten zo lastig en is het werk nauwelijks uitvoerbaar. AEPO kan u helpen. Door de juiste contacten en kennis te hebben van asbest zijn er vaak meerdere opties om toch op een gemakkelijke manier te werken. Vraag hier uw vrijblijvende offerte op. 

Projectbegeleiding

U heeft een ziekenhuis, verzorgingstehuis, school of een fabriek. Er moet asbest verwijderd worden. Vaak komen de handhavende instanties bij u langs om te controleren of u juist te werk gaat. Want de werkzaamheden gaan vaak gewoon door. Laat AEPO uw asbestproject begeleiden. AEPO houdt toezicht op het juist naleven van uw veiligheidsinstructies, en de asbestwet en regelgeving. Hierdoor verloopt het project zoals het hoort.

Beheersplan

Soms kan asbesthoudend materiaal in uw gebouw achterblijven en soms kan het simpelweg niet verwijderd worden. In deze gevallen kan volgens een beheersplan asbesthoudend materiaal achterblijven. In dit plan staat omschreven hoe u asbesthoudend materiaal kunt beheersen, zonder risico’s. Laat AEPO dit beheersplan voor u schrijven. Zonder paniek blijft men helder.

Voorbeelden van projecten en objecten waar wij werken

Calamiteiten

Calamiteiten

Brand, stormschade, per ongeluk asbesthoudend materiaal beschadigd of een illegale/onzorgvuldige asbest sanering? Bel AEPO voor een snelle oplossing. Door een groot netwerk aan inspecteurs door het hele land is snel schakelen mogelijk en kan er direct actie worden genomen.

Monumentale panden

Monumentale panden

Met respect voor de historie. En een goede heldere communicatie kan een monumentaal pand zeer zorgvuldig geïnspecteerd worden zonder onnodige schades aan de monumentale waarde. Neem gerust contact op met AEPO voor een vrijblijvend gesprek.

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen

In ziekenhuizen van bepaalde bouwjaren was asbest door zijn chemische resistentie en zijn ongevoeligheid voor bacteriën uitermate geschikt voor ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Ook de brandwerendheid van bepaalde asbesthoudende beplating zorgde ervoor dat er goede brandscheidingen ontstonden in de gangen van deze panden.

Schepen

Schepen

Schepen welke in Nederland gebouwd zijn kunnen voor 1994 nog asbest bevatten. Maar de meeste schepen worden gebouwd in het buitenland. Laatst inspecteerde AEPO een schip uit 2010 uit een land waar asbest nog gebruikt wordt. De rapportage kan opgesteld worden in het Engels of Nederlands. Ook kunnen wij u deskundige adviezen geven over hoe om te gaan met asbest op uw schip.

Kantoorgebouwen

Kantoorgebouwen

Als ze gebouwd zijn voor 1994 is er een grote kans dat er asbest in uw pand aanwezig is. Dit geldt overigens ook vaak voor portiek- en galerijflats.
Laat AEPO dit voor u uitzoeken.

Industrie

Industrie

Bijvoorbeeld de petrochemische- en voedingsmiddelenindustrie. Met respect voor de veiligheidsregels en kennis van hygiëne en gevaar worden er op uw terrein/fabriek de noodzakelijke onderzoeken uitgevoerd. Ook deelonderzoeken zijn mogelijk bij gefaseerd onderhoud. Dit kan planmatig worden uitgevoerd.

Slooponderzoek

Slooponderzoek

Gaat u uw pand slopen en heeft u daarvoor een geschikt asbest inventarisatierapport nodig? Door kennis van verborgen asbest in constructies en de kennis van asbesthoudende materialen te combineren weet AEPO als geen ander hoe dit op te sporen. Hierdoor is de kans klein dat er geen onaangename verassingen ontstaan tijdens de sloop met stilstand tot gevolg.

Scholen

Scholen

AEPO verzorgt in uw school tijdens of na schooltijd een asbestinspectie zonder dat kenbaar te maken. De inspecteur komt zonder reclame op kleding en auto. Hierdoor wordt onrust voorkomen. Soms wordt er in scholen asbest aangetroffen, maar dit hoeft niet altijd schadelijk te zijn. Er wordt slechts met één afgesproken contactpersoon gecommuniceerd.

Mutatiewoningen

Mutatiewoningen

Wil u als de bewoners van een mutatiewoning vertrekken meteen een asbestonderzoek laten uitvoeren. Geen probleem! Door dit te doen bij de vooropname, als de vloerafwerkingen nog aanwezig zijn, kan voorkomen worden dat asbesthoudende vloerzeilen door de bewoners worden beschadigd. Want meestal dienen zij deze vloerafwerkingen voor de eindopname de verwijderen.